De Stichting Koffieconcerten Harlingen sluit op zondag 30 maart een succesvol muziekseizoen af met een boeiend pianorecital van Frans Douwe Slot. Voor de vaste bezoekers een bekende naam, vorig jaar was hij ook al in Harlingen te gast, samen met het Jongsma Trio. Het concert begint zoals gebruikelijk om 12 uur, met koffie, koek en kersenbonbons in de pauze.

De stichting wil samen met de bezoekers het concertseizoen feestelijk afsluiten. Daarom is er na afloop van het concert, zo rond half twee, voor ieder een glaasje en een hapje. Ook kan men kennis maken met de nieuwe bestuursleden.

Frans Douwe Slot is geboren op 13 mei 1983 te Stiens. Daar kreeg hij op zesjarige leeftijd zijn eerste lessen van dhr. H. Oosterhuis en vijf jaar later vervolgde hij zijn studie bij dhr. R. Ferwerda in Drachten, waarna hij met succes toegelaten werd aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen. Gedurende deze studie heeft Frans Douwe Slot een drietal docenten gehad. In de vooropleiding en de eerste twee jaar van de vakopleiding studeerde hij bij Klára Würtz. De laatste twee jaar van zijn studie aldaar vervolgde hij bij Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli. Deze drie docenten hebben hem een  grote diversiteit aan muzikale overdracht en pianotechniek bijgebracht. Hij soleerde met de pianoconcerten van Schumann en Grieg en won meerdere prijzen op  nationale en internationale concoursen.
Een slepende blessure, die bijna drie jaar heeft geduurd, weerhield Frans Douwe Slot er niet van zijn studie te vervolgen bij Klára Würtz op het Utrechts’ conservatorium. Tijdens zijn Master of Music verdiepte hij zich in de romantische periode en nam hij zijn eerste CD op, die zeer positief door de pers ontvangen werd. Zijn studies heeft hij cum laude afgesloten.
In 2009 deed hij zijn laatste ervaringen op aan de Franz Liszt Academy in Boedapest, waar hij heeft gestudeerd onder leiding van prof. Szokolay Balázs en nam in datzelfde  jaar zijn tweede CD op.
Vanaf heden is Frans Douwe Slot docent aan de Ferwerda Academie en is daar tevens opvolger van Rein Ferwerda. Naast de lespraktijk en concertpraktijk als solo pianist treedt Frans Douwe Slot ook op als kamermusicus. Hij speelde onder andere meerdere malen samen met Emmy Verhey