Nieuws

Iris Hond speelt voor bewoners kliniek De Noorderbrug

  • Op 9 december 2017 heeft Iris Hond een Heart Escapes optreden gegeven voor de bewoners van Wooncentrum Groningen – De Noorderbrug. De ongeveer 80 bewoners hebben een niet aangeboren hersenafwijking. Mobach Piano heeft voor het optreden een Yamaha vleugel geleverd.  

Tomoko Mukaiyama op Oerol

Bekijk hier het filmpje van Tomoko Mukaiyama op Oerol: Tomoko Mukaiyama live op Oerol

Ensemble Kox Koraal in Gertrudiskerk in Workum

Op Zaterdag 6 juni a.s. zal het Ensemble Kox Koraal in de Gertrudiskerk in Workum een uitvoering geven van het Requiem van W.A. Mozart.
Het Requiem is één van z’n meest indrukwekkende composities. In Workum klinkt niet de gebruikelijke versie met orkestbegeleiding, maar de meer intiemere versie met begeleiding van piano.hersenafwijking. Mobach Piano heeft voor het optreden een Yamaha vleugel geleverd.  

Het koor is Kox Koraal uit Amsterdam. Na de oprichting van Kox Koraal in 2000 werden jaarlijks Kerstconcerten in Westzaan, Amsterdam en vanaf 2005 ook in Doorwerth gegeven. Af en toe werd een gastconcert gegeven, zoals in Arnhem, Gennep en Heerenveen. Het programma was altijd zeer gevarieerd, en steeds onder de bezielende leiding van Martine Kox.

Uitgevoerd werden o.a. het Gloria van Vivaldi, de Krönungsmesse van Mozart, Oratorio de Noël van Saint Saens, delen uit de Petite Messe Solennelle van Rossini, Mis in D van Dvorak en het Requiem van Fauré. Solistische partijen werden door leden uit het ensemble vertolkt of door speciaal daartoe aangetrokken zangers, zoals sopraan Ruzanna Nahapetjan, tenor Jean-Léon Klostermann, en mezzosopraan Ellen Smit.

Naast het concert in Workum zal het Requiem nog worden uitgevoerd op 7 juni in de Zuidervermaning in Westzaan.
De solisten zijn Ruzanne Nahapetjan (sopraan), Ellen Smit (mezzosopraan), Roy Mononoetoe (tenor) en Ruben Chapp (bariton). De pianist is Peter Kranen en de dirigent is Martine Kox.

Aanvang: 20.00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 19.15 uur bij de kerk. Entree: € 10,–
Reserveringen via info@kox-koraal.nl

Meer nieuws? klik hier!

Prijswijzigingen en typfouten voorbehouden.