Op zondag  22 april 2012 om 12.00u vindt er in de Doopsgezinde Kerk, Zoutsloot 50 in Harlingen, een  koffieconcert  plaats door het GAUGUIN  ENSEMBLE. Zij spelen werken van Brahms, Schumann en Poulenc.

Het GAUGUIN ENSEMBLE  bestaat al zeventien jaar en wordt gevormd door Yfynke Hoogeveen, klarinet en Loes van Ras, piano. Zij verzorgen regelmatig radio-opnamen, o.a. voor radio 4, voor de AVRO vanuit het Concertgebouw en voor de VPRO. Onlangs is een televisie opname gemaakt voor het programma Pavlov van de NTR, dat deze maand wordt uitgezonden. Zij zijn gevraagd om de taak van ambassadrices te vervullen voor de klassieke muziek in het Noorden van 2007-2010.

Yfynke Hoogeveen, geboren in Harlingen, studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De opleiding tot uitvoerend musicus volgde zij aan het conservatorium van de Academie voor de Kunsten te Arnhem. Zij specialiseerde zich in kamermuziek en studeerde in 1998 af. In 2004 en 2008 volgde zij in Amerika lessen bij de eerste klarinettist van het Philadelphia Orchestra, die tevens  docent is aan de Juliard School of Music. Sinds 2006 werkt zij samen met organist Erwin Wiersinga en treden zij samen op in Nederland en Duitsland. Er is een cd van hen uitgekomen in 2008 (Schumann, Poulenc) en in 2010 traden zij op in Praag. De afgelopen jaren nam Yfynke deel aan het  Festival Litomysel (Tsjechië), Festival du Haut Limousin en Festival de Musique de Chambre te Lavaussau, beiden in Frankrijk.

Loes van Ras studeerde eveneens aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Al tijdens haar studie heeft zij zich voornamelijk toegelegd op kamermuziek en het begeleiden van studenten. Dit resulteerde in de functie van correpetitor aan het Prins Claus Conservatorium. Tevens begeleidde zij veel masterclasses. Zij heeft lange tijd als pianiste gewerkt in het Noord Nederlands Orkest en gaf veel concerten met kamermuziekensembles van dit orkest.

Het concert vindt plaats op zondag 22 april 2011 om 12.00 uur in de Doopsgezinde Kerk, Zoutsloot 50 in Harlingen. Kaarten: € 12,50, Vrienden € 10.-, kinderen € 5.- Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Wever (Voorstraat 26) vanaf donderdag 19 april en voor aanvang van het concert in de Doopsgezinde Kerk.